Noc s Andersenem aneb Bystřicko čte dětem II

Druhé čtení je za námi….

Spojili jsme ho s nocováním při akci Noc s Andersenem. Ale pěkně popořádku….

Sešli jsme se o půl šesté. Vybalili jsme nejnutnější věci a šli jsme potrápit naše mozkové buňky. Museli jsme absolvovat 5 vědomostních a dovednostních stanovišť.

  1. stanoviště – podle obrázku na razítku pojmenuj pohádku. Např. slepička = Pohádka o kohoutkovi a slepičce, sněhulák = Ledové království,….

2. stanoviště – v časovém limitu navlékni korálky na „bužírku“.

3. stanoviště – poskládej pohádkovou puzzle.

4. stanoviště – přiřaď k sobě pohádkové postavičky.

5. stanoviště – taška „šmátralka“ – poznej podle hmatu, co držíš…

Následovalo vyhlášení cen….

Konečně přišla na řadu akce: Bystřicko/Písečné čte dětem.

Paní ředitelka si připravila pro děti filipínskou pohádku o tom, jak spolu hospodařily želva s opicí. Pohádka měla poučný charakter, v pohádce určitě všichni fandili pracovité želvě a přáli prohru falešné opici. Ani pohádka o dvou kuřátkách z Litvy nikoho nezklamala.

Po setmění jsme se přesunuli do mateřské školky. Jednak jsme se zde seznámili s gramofonem, vinylovými deskami a poslechem tradiční české pohádky O šípkové Růžence, jednak jsme s úžasem sledovali promítání pohádky Krteček a kalhotky na diaprojektoru.

Už jsme měli hlad. Naštěstí příjezd pizzy z Bystřice nás zachránil.

Po jídle následovala večerní hygiena, převléknutí do pyžam a ulehnutí k večernímu spánku.

V mateřské školce usnuly děti bez problémů, v základní škole to bylo o něco náročnější…. To ale k takovému nocování přece patří, ne?

Druhý den ráno nás vzbudil budíček. Po ranní hygieně na nás čekala úžasná snídaně, neboť maminky se přímo překonaly, a proto jsme mohli uspořádat sladko slané hody. Stoly se prohýbaly pod buchtami, koláči, sýrovými šneky, beránkem a dalšími dobrotami.

Po snídani jsme uvedli školu do původního stavu a počkali na příjezd rodičů.

Bylo to náročné, ale stálo to za to….. Tak opět za rok….. 😉